Zorgnetwerk Roermond

Zorgnetwerk Roermond heeft tot doel een beweging op gang te brengen voor, rondom en met inwoners uit de regio. Er zijn 5 bestuurders (de gemeente Roermond, Ziekenhuis Laurentius, Huisartsenorganisatie Meditta, Ziektekostenverzekeraar CZ en Burgerkracht. Zij willen ziekte en zorg graag ombuigen naar positieve gezondheid, gezondheid en gedrag en Triple Aim.
Zie voor meer informatie: https://www.rosrobuust.nl/onze-aanpak/programmaoverzicht/zorgnetwerk-regio-roermond
Meer info over positieve gezondheid: http://www.allesisgezondheid.nl/content/positieve-gezondheid

Als diëtist heb ik deelgenomen aan de werkgroepen Valpreventie en Voorlichting ‘Thuis blijven wonen nu en in de toekomst’. Voeding heeft een grote rol bij het ontstaan van chronische ziekten. Door een onvolwaardig of ongezond voedingspatroon hebben mensen meer kans op overgewicht, diabetes type 2, hart- en vaatziekten, kanker. Bij het ouder worden vindt er meer spierafbraak plaats, vooral als er te weinig eiwitrijke producten genomen worden of maaltijden/tussendoortjes overgeslagen worden. Daardoor is er meer kans op vallen met alle gevolgen van dien. Als er dan tevens sprake is van osteoporose zijn er ook sneller botbreuken.

Een volwaardig voedingspatroon met meer eiwitten, calcium en voldoende vitamines en mineralen zorgt voor een sneller herstel van spiermassa en ziekten, betere botdichtheid, minder medicatie en meer energie. De kwaliteit van leven neemt toe.

Geef een reactie