In de shit

De spijsvertering gaat via mond, maag, darmen naar kont. In dit proces kunnen verschillende stoorzenders voorkomen, waardoor de spijsvertering niet soepel verloopt. Dan uit zich dat bijvoorbeeld in maagdarmklachten.

Veelvoorkomende klachten zijn brandend maagzuur, obstipatie, diarree, prikkelbare darmen, uitstulpingen in de darmen of ontstekingsziekten zoals de ziekte van Crohn. Klachten van maag en darmen kunnen ontstaan door bijv langdurige stress, overgevoeligheid voor bepaalde voedingsmiddelen, medicijnen, slappe spieren of een onvolwaardig voedingspatroon. Voor deze klachten bestaat vaak geen kant en klare oplossing, maar vaak is er wel een behoorlijke verbetering te bereiken.

Als diëtist/leefstijlcoach kan ik na analyse van het probleem de voeding aanpassen, zodat de stoelgang beter wordt en brandend maagzuur en buikpijn verminderen. Daarnaast wordt besproken welke leefstijlfactoren kunnen verbeteren, zodat de klachten ook in de toekomst niet terugkomen. Vaak zijn laxeermiddelen, bulkvormers of maagbeschermers dan niet meer nodig. Mijn ervaring is dat de kwaliteit van leven aanzienlijk verbetert.

Neem een client met chronische diarree. Zij durfde en kon eigenlijk nergens meer naartoe, omdat ze erg vaak naar het toilet moest en dat kan niet zomaar altijd en overal. Ze had de hele dag buikpijn en pijn rondom de anus en amper nog een sociaal leven. Na behandeling met gerichte aanpassing van voeding en leefstijl, kreeg ze de klachten onder controle en ook weer vertrouwen in haar lichaam. En, minstens zo belangrijk, ze ging weer op pad. De eenzaamheid was doorbroken. De pijn was minder. Het was een enorme opluchting voor haar.

Fantastisch om mensen te helpen om dagelijkse pijn en ongemakken terug te dringen!

Geef een reactie