Geniet van het leven

Hebt u net besloten gezonder te gaan eten, komt er een feestje met allerlei verleidingen. Vele goede bedoelingen komen voorbij: een tafel vol lekkers, de gastvrouw zegt ‘Neem toch iets, doe niet zo ongezellig’. Alsof gezelligheid afhangt van of je wel of niet iets eet. ‘Een klein stukje dan’, zegt u om haar niet teleur te stellen. Er komt toch een groot stuk, dat u eigenlijk niet wilde… 
U gaat op vakantie. Bent mooi afgevallen en ziet er beter uit dan een paar maand geleden. Onregelmatig eten ligt op de loer. Laten we maar stevig ontbijten, want we weten niet wanneer we kunnen lunchen. Dan het diner, veel keuze op de menukaart, niet zo gezond als thuis, wijntje erbij, gezellig. Verdorie, alweer teveel gegeten. Daar gaat m’n lijn. Na een aantal dagen zit de nieuwe vakantiebroek alweer aardig strak.

Feestjes en vakanties zijn risicosituaties voor gezond eten. Toch is er heel veel mogelijk als u van tevoren nadenkt over wat u kunt verwachten en welke keuzes er zijn. 
Zo vlak voor de vakantie en voor feestdagen, komen de verleidingen ruim aan bod in mijn spreekkamer. Zo zijn er tal van leefstijlfactoren die roet in het eten kunnen gooien.

Hoewel de meeste cliënten zich zorgen maken over eten tijdens feestjes en vakanties, hoor ik achteraf vaak, dat het heel goed is gegaan om goede keuzes te maken en dat het erg gezellig was.
Zo ook een client die naar Italië op vakantie ging met het vliegtuig. Ze was 15 kg afgevallen en had vaak last van de darmen op vakantie. We hebben haar doelen besproken: liever niet aankomen in vetmassa, wel graag spieren erbij en geen darmklachten. De mogelijkheden zijn in kaart gebracht qua eten, drinken en bewegen tijdens de reis, wat mee te nemen van huis en wat is er ter plekke verkrijgbaar. Omdat alles van tevoren duidelijk was, heeft ze een heel ontspannen vakantie gehad zonder aan te komen en geen darmklachten.

Geniet van een gezonde leefstijl! U hoeft het niet alleen te doen.

Geef een reactie