Uw diëtist Monique Koopman

Ik ben Monique Koopman. In 2010 heb ik de vierjarige opleiding Voeding en Diëtetiek afgerond aan de Hogeschool Arnhem en Nijmegen en ben ik als diëtist/praktijkhouder van Diëtistenpraktijk Dieet en kook gestart. Daarna volgde ik nog verschillende aanvullende post-HBO opleidingen gericht op kanker, diverse andere ziekten, ouderen en de stofwisseling.

Holistische benadering
Vaak ontstaan er klachten als mensen niet lekker in hun vel zitten. Dan help ik graag mee om onderliggende oorzaken te vinden van die klachten of ziekten. Fysieke klachten kunnen veroorzaakt worden door bijvoorbeeld onvolwaardige voeding, onregelmatig eten, overbelasting of te weinig beweging. Ook uw mentale, emotionele, energetische en spirituele gezondheid hebben invloed op uw welzijn. Ik help u graag bij bewustwording van de samenhang van lichaam, geest en ziel. Door de daadwerkelijke oorzaken van uw klachten aan te pakken, kan het lichaam herstellen.
Hierbij werk ik samen met Anneloes Koopman, holistisch therapeut bij Holistische praktijk Deep Dive.

Praktisch
Deskundig op het gebied van voeding en leefstijl bij gezondheid en ziekte.
Een kenner als het gaat om lekker eten, koken en het aanbod in de supermarkt.
Juist die combinaties maken dat ik u heel praktisch kan adviseren, met duidelijke adviezen die u meteen kunt toepassen.

Persoonlijk
Ieder mens heeft zijn eigen eetgewoontes, smaak en voorkeuren. Ik streef daarom naar een dieetbehandeling op maat. U krijgt een persoonlijk advies met de begeleiding die bij u past. Alleen dan lukt het om zo’n advies ook op te volgen en uw eet- en leefpatroon aan te passen. Tevens motiveer en stimuleer ik cliënten graag bij het toepassen van de veranderingen. Ik heb me gespecialiseerd in oncologie en complexe ziektebeelden.
Uit de beoordelingen van cliënten bleek dat mijn persoonlijke benadering, creativiteit, enthousiasme en deskundigheid zeer werden gewaardeerd.

Professioneel
Ik sta ingeschreven als diëtist en leefstijlcoach in het Kwaliteitsregister Paramedici en ben lid van de beroepsvereniging ‘Nederlande Vereniging van Diëtisten’ (NVD). Mijn vak houd ik onder andere bij door het lezen van vakliteratuur, het zowel geven als volgen van bijscholingen, symposia, kookworkshops, bijeenkomsten met andere diëtisten/zorgprofessionals en door werkervaring.

Registratienummer: 19912997989

Specialist

De diëtist is dé specialist op het gebied van voeding bij ziekte en gezondheid.

‘Diëtist’ is een wettelijk beschermde titel, die gevoerd mag worden na afronding van de HBO-opleiding Voeding en Diëtetiek en bij inschrijving in het Kwaliteitsregister Paramedici.

Er zijn nog vele andere zorgverleners actief op het gebied van voeding, zoals gewichtsconsulenten, leefstijlcoaches, voedingskundigen en dergelijke. Dit zijn geen van allen beschermde titels en zij mogen dan ook alleen gezonde mensen behandelen (zonder ziektes en medicatie) met een BMI tussen 18,5 en 30 kg/m2.

Voor wie precies wil weten hoe het zit, klik op deze link van de NVD.

Overige activiteiten

Ik ben lid van het Team Zelfstandig Diëtisten Noord-Limburg, waarbij een groep van 11 vooruitstrevende diëtisten hun kennis en vakmanschap bundelen met als doel het leveren van kwalitatief goede en persoonlijke voedingszorg op maat.

Bij Chronisch Zorgnet wordt samengewerkt met fysiotherapeuten voor patiënten die COPD hebben en Hartfalen, Perifeer Arterieel Vaatlijden, Osteoporose en Corona.

Tevens neem ik deel aan het interdisciplinair oncologienetwerk ISOZzon.

Interdisciplinaire Samenwerking Oncologische Zorg Zuidoost Nederland