Uw diëtist Monique Koopman

Ik ben Monique Koopman. In 2010 heb ik de vierjarige opleiding Voeding en Diëtetiek afgerond aan de Hogeschool Arnhem en Nijmegen en ben ik als diëtist/praktijkhouder van Diëtistenpraktijk Dieet en kook gestart. Daarna volgde ik nog verschillende aanvullende post-HBO opleidingen gericht op kanker, diverse andere ziekten, ouderen en de stofwisseling.
Als oncologisch diëtist ben ik ook werkzaam bij Oncologisch Expertise Centrum Weert.

Praktisch
Deskundig op het gebied van voeding en leefstijl bij gezondheid en ziekte.
Een kenner als het gaat om lekker eten, koken en het aanbod in de supermarkt.
Juist die combinaties maken dat ik u heel praktisch kan adviseren, met duidelijke adviezen die u meteen kunt toepassen.

Persoonlijk
Ieder mens heeft zijn eigen eetgewoontes, smaak en voorkeuren. Ik streef daarom naar een dieetbehandeling op maat. U krijgt een persoonlijk advies met de begeleiding die bij u past. Alleen dan lukt het om zo’n advies ook op te volgen en uw eet- en leefpatroon aan te passen. Tevens motiveer en stimuleer ik cliënten graag bij het toepassen van de veranderingen. Ik heb me gespecialiseerd in oncologie en complexe ziektebeelden.
Uit de beoordelingen van cliënten bleek dat mijn persoonlijke benadering, creativiteit, enthousiasme en deskundigheid zeer werden gewaardeerd.

Professioneel
Ik sta ingeschreven als diëtist en leefstijlcoach in het Kwaliteitsregister Paramedici en ben lid van de beroepsvereniging ‘Nederlande Vereniging van Diëtisten’ (NVD). Mijn vak houd ik onder andere bij door het lezen van vakliteratuur, het zowel geven als volgen van bijscholingen, symposia, kookworkshops, bijeenkomsten met andere diëtisten/zorgprofessionals en door werkervaring.

Uw diëtist Diede Smits

Ik ben Diede Smits, afgestudeerd als diëtiste in juni 2019. In mijn stageperiode heb ik een half jaar bij Dieet en Kook stage mogen lopen. Tijdens deze periode heb ik veel geleerd en heb ik ervaring in het werkveld op kunnen doen. Het viel mij op dat er zoveel verschillende ziektebeelden behandeld werden en dat elke persoon vanuit zijn eigen persoonlijke situatie begeleid werd. Toen Monique me de mogelijkheid gaf om me na mijn stageperiode verder te ontwikkelen als diëtiste bij Dieet en Kook was ik dan ook erg blij.

Het allerleukste aan het werk vind ik dat ik mensen mag helpen om, op een gezonde maar vooral lekkere manier, samen met hen hun eigen doelen te bereiken. Mensen met diabetes en een hoog cholesterol vertellen dat hun bloedwaarden zodanig verbeterd waren, dat ze minder medicijnen nodig hebben. Daar wordt ik blij van. Er zijn ook altijd mensen die niet geloven dat ze kunnen afvallen, maar een paar weken later enthousiast vertellen dat ze een gezond recept hebben uitgeprobeerd en dit heel lekker vonden. Of ze vertellen hoe ze weer in een broek passen die eerst te strak zat. Dit is een drijfveer die ervoor zorgt dat ik mijn cliënten gepaste zorg bied.

Registratienummer: 19912997989

Specialist

De diëtist is dé specialist op het gebied van voeding bij ziekte en gezondheid.

‘Diëtist’ is een wettelijk beschermde titel, die gevoerd mag worden na afronding van de HBO-opleiding Voeding en Diëtetiek en bij inschrijving in het Kwaliteitsregister Paramedici.

Er zijn nog vele andere zorgverleners actief op het gebied van voeding, zoals gewichtsconsulenten, leefstijlcoaches, voedingskundigen en dergelijke. Dit zijn geen van allen beschermde titels en zij mogen dan ook alleen gezonde mensen behandelen (zonder ziektes en medicatie) met een BMI tussen 18,5 en 30 kg/m2.

Voor wie precies wil weten hoe het zit, klik op deze link van de NVD.

Overige activiteiten

Ik ben lid van het Team Zelfstandig Diëtisten Noord-Limburg, waarbij een groep van 11 vooruitstrevende diëtisten hun kennis en vakmanschap bundelen met als doel het leveren van kwalitatief goede en persoonlijke voedingszorg op maat.
Daarnaast neem ik deel aan intervisies met vier andere diëtisten. Tijdens deze bijeenkomsten worden casussen op vertrouwelijke wijze besproken, zodat wij elkaars kennis en ervaringen kunnen delen voor bevordering van onze professionaliteit.
Tevens neem ik deel aan het interdisciplinair oncologienetwerk ISOZzon.